Jokarjo AB.   Bert Karlsson bolag för asylboende

http://www.allabolag.se/5560644501/Jokarjo_AB  Bert Karlsson bolag asylboende

Vi lättar upp med ett klipp på youtube   DADDY COOL   Boney M  1976

ASYLNYTT

Bert Sandberg säljer andelar till asylboende

Bert och Mirja Sandberg hej och tack till sin danspublik.

Nu kan Bert Sandbergs asylboende gå i stöpet

Om Migrationsverket  

Upphandling av tillfälliga bostäder    Vill du bli leverantör till Migrationsverket?

Migrationsverket i snitt betalar en hyra på 190 kronor per person och dygn enbart för boende och 320 kronor om tre mål mat ingår.
 

När asylsökande kommer till Sverige erbjuder Migrationsverket dem i första hand boende i lägenheter. Ibland räcker inte de lägenheter vi hyr. Då kan vi istället sluta ramavtal för tillfälliga bostäder som vi kan avropa vid behov. Om de bostäderna inte heller räcker till, så kan vi direktupphandla boenden

Upphandling av tillfälliga bostäder

När asylsökande kommer till Sverige erbjuder Migrationsverket dem i första hand boende i lägenheter. Ibland räcker inte de lägenheter vi hyr. Då kan vi istället sluta ramavtal för tillfälliga bostäder som vi kan avropa vid behov. Om de bostäderna inte heller räcker till, så kan vi direktupphandla boenden.Fyra anläggningar har han skaffat sig än så länge, varav två i Värmland. Han köpte Wermlandia och hyr en del av lasarettet i Filipstad.

Sju miljoner redovisade Berts och barnens bolag Jokarjo AB i omsättning 2012, i ifjol 50 miljoner.

Enligt Migrationsverket fick bolaget Jokarjo AB 38 miljoner i ersättning 2013 för tre asylboenden, två på helårbasis och ett under några månader 2013.

Nu har Bert ett femte boende är på gång i Simrishamn, men det kan bli så många som 20 om hans planer förverkligas.

– Det beror på om Migrationsverket ger mig tilldelningsbeslut.

Ska man satsa så ska man satsa stort, som han alltid har gjort.

Det är så han resonerar.

I så fall lovar Bert:

– Vi kommer att presentera de bästa anläggningarna.

Enligt statistik från Migrationsverket var Jokarjo AB, bolaget där Bert ... Som i
Filipstad där Bert Karlsson redan har ett asylboende men vill ...

 

 

Bert Karlsson, förre partiledaren för Ny Demokrati, storsatsar på tillfälliga asylboenden.

Av: Johan Delby

Publicerad: 23 januari 2014 kl 02:15

 

DAGENS ETC

http://goteborg.etc.se/nyheter/kostnaden-tillfalliga-asylboenden-femdubblad

Bristen på bostäder för asylsökande blir allt större. Det gör att Migrationsverkets kostnader för tillfälliga boenden mer än femdubblats på två år – vinnarna är de campingägare och bostadsförvaltare som hyr ut.

Migrationsverkets kostnader för tillfälliga asylboenden skenar. För två år sedan kostade boendena 77 miljoner kronor, i år är summan redan uppe i nästan 400 miljoner. Orsaken är framförallt att de egna lägenheterna inte räcker till.

Vi har en stor bostadsbrist, och samtidigt måste de som kommer hit ha någonstans att bo. Tyvärr har vi inget annat val än att hitta tillfälliga boenden, även om det varit bättre för alla om vi haft vanliga lägenheter istället. Ja, förutom för leverantören av boendena, säger Martin Helander, kapacitetsplanerare på Migrationsverket.

Dyrare med tillfälliga boenden

För samtidigt som behovet av bostäder ökat, har också allt fler börjat driva asylboenden som affärsverksamhet. Bara de senaste månaderna har flera nya boenden öppnat i Västra Götaland. För varje person som bor i ett boende betalar Migrationsverket runt 200 kronor, och upp till 350 om det ingår mat. Ett ställe som Bert Karlssons Stora Ekeberg i Skara, med 350 platser, kostar Migrationsverket drygt tre miljoner kronor i månaden. Priset för Migrationsverkets egna boenden är ungefär en tredjedel.

Det blir väldigt mycket dyrare med de tillfälliga boendena. I normala fall räcker våra egna bostäder, men nu har vi det högsta antalet asylsökande sedan Balkankriget, säger Martin Helander.

Campingkedjan Nordic camping är ett av de företag som nyligen gett sig in i asylboendebranschen. För ett år sedan öppnade man sina campingar i Helsingborg och Östersund för asylboende, och under hösten även Hökensås camping i Tidaholm och Edsviks camping i Grebbestad.

Det kändes ganska naturligt att gå in och tala om att vi finns och vad vi har att erbjuda, säger bolagets vd Tom Sibirzeff.

Fortfarande stora behov

På campingarna bor de asylsökande i vinterbonade stugor med egen toalett och pentry. Platserna kostar mellan 165 och 185 kronor per person och natt, bara platserna i Västra Götaland ger alltså campingkedjan 830 000 kronor i månaden. Men Tom Sibirzeff menar att tiden är förbi då oseriösa aktörer kunde tjäna stora pengar på flyktingboenden. Han påpekar att Migrationsverket har ökat kraven på anläggningarna inför årets upphandling.

Det tycker jag är helt rätt. Det handlar inte bara om att det ska vara bra rum, utan hur mycket personal som ska finnas, och att det ska finnas kommunikationer och internetuppkoppling, säger han.

Men även om de nystartade tillfälliga asylboendena har ordnat det mest akuta för flyktingarna, tak över huvudet, finns det fortfarande skriande behov, det vittnar inte minst de ideella organisationerna om.

Enligt Harry Brandqvist, styrelseledamot i Röda korsets krets i Tidaholm, handlar stödet till de boende på campingen både om praktiska saker som att ordna fram kläder och skor, och om att skapa aktiviteter som bryter isoleringen.

Utan oss skulle det bli mycket mer isolerat för dem. Även om det går bussar in till stan några gånger i veckan kan det vara svårt att få kontakt med andra människor, säger Harry Brandqvist.

Ska få bostad efter en månad

En av dem som har varit i branschen i ett par år är Jim Hoppe. Han har haft sex asylboenden i Sverige, bland annat Åtorps herrgård i Munkedal. I somras stängde det och fyra andra av hans boenden. Men nu kommer Åtorp öppna igen.

Så verkar det bli, men jag kommer driva färre anläggningar än förut, säger han.

Både Åtorps herrgård och många andra av de boenden som öppnat senaste tiden kommer inte bara fungera som hem åt dem som väntar på asyl. Eftersom få kommuner klarar av att hitta lägenheter åt dem som väl fått uppehållstillstånd blir det tillfälliga boendet ibland långvarigt.

Kommunerna har inte tillräckligt med lägenheter.

Meningen är att man ska få en bostad senast en månad efter man har fått uppehållstillstånd, men så ser det inte ut nu. Vi har över 10 000 personer just nu som har fått permanent uppehållstillstånd, men ingen bostad. Det är verkligen inte bra, allt sätts ju på paus och det är svårt att starta upp sitt liv ordentligt utan ett hem, säger Martin Helander. 

Karin Annebäck, Stina Berglund

Samtidigt är Ola Mackegård i förhandling om att köpa Big Moose hotel i Åsarna, även det för att använda som asylboende.

Read more: 
http://www.exponerat.net/tre-nya-asylboenden-pa-gang-snart-ar-sverige-ett-enda-stort-asylboende/#ixzz3DrzVZTl2

Om det efter Migrationsverkets besiktning visar sig att anläggningarna i Rätan bara skulle godkänns för 50 platser skulle det innebära en hyresintäkt på 285 000 per månad för gamla hälsocentralen och gamla Rätansgården. Med tre mål mat inräknat skulle utbetalningen från Migrationsverket kunna bli omkring 480 000 kronor per månad.

 

Sverige är det land i världen som i särklass tar emot flest asylsökande somalier. Av de drygt 30 000 somalier som kom till Europa under 2010 och 2011, sökte sig bortåt en tredjedel till Sverige. Av dessa närmare 10 000 fick cirka två tredjedelar permanent uppehållstillstånd.

Vi i Sverige behöver mer folk som handlar i våra affärer och får igång Sverige

 

Bert får Sverige på fötter .  Handel ökar och man får betalt för gamla ruckel som kan upprustas på landet .Kanske lantbrukare kan investera i asylboende. Jordbruk, Vindbruk och Asylbruk.

Avslutning YouTube Klipp med

Little Richard - Good Golly Miss Molly (Muhammad Ali's 50th Birthday)

 

http://www.oilpress.com/Bert%20Asylboende.htm