http://www.oilpress.com/Sanningen-om-LRF-LRF-Konsult.html

Hur LRF förstör bondenytta, med att sälja till ett riskkapitalföretag
som till Altor ? VAD HÄNDER NU ?
Förbundsordförande Palle Borgström , LRF ......................................................Olof Harald Mix . Altor ................................ Anna Katarina Klingspor . LRF Konsult Harald Mix. Dec 11, 2017 - 127.1,8 miljarder kronor. Ålder: 57. Bor: Stockholm Bolag: Altor Svensk mästare i att skapa framgångsrika private equity-bolag. Redan 1993 var han en av grundarna till Industri Kapital, i dag IK Partners, och ett decennium senare startade han Altor tillsammans med Fredrik Strömholm.


OM ALTOR
https://www.allabolag.se/5569629172/bokslut
FÖRETAGET Altor SV Företaget Altor EN

Altor Funds har tillsammans med sina rådgivare kontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Helsingfors och St. Helier. Offshore-ekonomierna  Jersey främja skatteflykt   Vi är specialiserade på att köpa och utveckla medelstora nordiska företag och vi äger idag knappt 30 företag med totalt drygt ca 60 000 anställda. I snitt har vi varit ägare för våra bolag i drygt sex år, men i flera fall betydligt längre än så. Tidsperspektivet i våra beslut går dock långt bortanför vårt ägande, vi vill bygga framgångsrika företag som är uthålliga för framtiden.

LRF KONSULT.

https://www.allabolag.se/5561070094/bokslut

LRF Konsult

LRF Konsult: Från Driftsbyrån till LRF Konsult

Efter andra världskriget växer Driftsbyråns verksamhet så att det knakar. 

2016 års bokslut . Resultat efter finansnetto tkr 63 005 och lika i många år. Eget Kapital på tkr 106 049

De har en bra framtid . De har en säker kundkrets och väl digitalisering med moln och teknik Fortnox program. Inga orosmoln kan ses de närmaste åren .


LRF Konsult årets bästa arbetsgivare 6 plats Omsatte en miljard


Citat-Enligt årsredovisningen för 2017 omsatte LRF Konsult drygt en miljard kronor i fjol. Detta är i nivå med tidigare år. Vinsten som bolagen levererade till ägarna i LRF låg på drygt 100 miljoner kronor, . Frågan är då varför LRF nu säljer i väg en så stor del av makten och vinsten i en sådant stabilt företag.

Det är ju dels för att kunna göra det utifrån en styrkeposition, i stället för att vänta några år och vara i ett mycket sämre läge, men också utifrån den stora förändring som är på gång på den här marknaden, säger Palle Borgström, förbundsordförande för LRF till ATL. Slut citat Drygt 60 miljoner i vinst var just LRF Konsults resultat .


Hur arbetar LRF Konsult med digitala lösningar i dag?

– Självklart håller vi ett öga på hur det ser ut på den övriga marknaden, och det är alltid lika härligt att kunna konstatera att vi ligger i absolut framkant när det gäller branschkunniga digitala paketlösningar, berättar Kristin.

– Jag började min bana på en revisionsbyrå och gick sedan över till ett stort IT-företag där jag arbetade med att hjälpa mindre redovisningsbyråer med digitalisering. När jag började på LRF Konsult märkte jag att här ligger vi före på många viktiga plan, vilket självklart är både roligt och inspirerande, berättar Andreas.VAD HÄNDER NU MED LRF KONSULT NÄR DET ÄR SÅLT TILL ALTOR?

Med att LRF säljer LRF Konsult till ett riskkapitalbolag kommer de duktiga medarbetarna att sluta och börja hos Hushållningssällskapet
Hushållningssällskapet Info ------ på Fyrklövern Örebro-------
Fyrklövern bokslut ------- PWC Örebro------- PWC bokslut


LRF


LRF har flera andra bolag som blöder och har varit tvungna att sälja av flera ben att stå på som LRF Media har haft

En storaffär i tidskriftsbranschen är klar. Bonnierkoncernen köper nio varumärken inom historia, inredning, livsstil och mat av LRF Media.

Bonnier Tidskrifter lägger beslag på Lantliv, Lantliv Mat & Vin, Gods & Gårdar, Allt om Vin samt Hembakat.

Samtidigt köper Bonnier Publikations, med huvudkontor i Köpenhamn, Allt om Historia, Populär Historia, Militär Historia och Släkthistoria.

Detta kompletterar våra redan befintliga varumärken i respektive nisch och det ska bli kul att ta in dessa affärer till oss på Bonnier Tidskrifter för att växa ytterligare. Hembakat visar också att det på kort tid går att skapa en lönsam tidningsaffär och en riktigt stark digital kanal, säger Lars Dahmén, vd på Bonnier Tidskrifter, i ett pressmeddelande.

Jesper Buchwald, vd på Bonnier Publikations:

Förlaget som ger ut de historiska titlarna i Malmö fortsätter vi att driva som ett separat bolag. Varumärkena passar fint i vår portfölj, och bland annat ser vi det som en stor fördel att Allt om Historia utkommer i hela Norden, på samma sätt som många av våra titlar. Vi är imponerande av det sätt som förlaget lyckats bredda och diversifiera portföljen runt historieintresset.

LRF Media ska i fortsättningen fokusera på varumärkena Land, Land Lantbruk, Lantmannen och ATL, vilket Dagens Media tidigare har berättat om.

Vi är mycket nöjda med denna affärsöverenskommelse. Bonnier är en trygg och långsiktig ägare och som har goda förutsättningar att ta väl vara på medarbetarna och den potential som finns hos varumärkena, säger Ann Henriksson, vd på LRF Media, i pressmeddelandet.

LRF Medias dröm om att bli en storspelare på tidskriftsmarknaden slutade i mångmiljonförluster, massiva sparpaket och en sparkad vdLäs Dagens Medias artikel om det här.


LRF försvarar denna historiska affär som inte har förankrats hos medlemmar stämma anställda eller remisser

LRFs ordförande, Palle Borgström, säger till Land Lantbruk att riksförbundsstyrelsen under ett par års tid har diskuterat de stora förändringar som sker på LRF Konsults marknad med mer digitala lösningar och automatisk hantering av fakturorna.

Vi ser att den förändringen kräver stora investeringar i form av digitala plattformar. Det i sin tur kräver att bolaget får en tillväxt och då har vi bedömt att vi bättre utvecklar LRF Konsult tillsammans med en partner som har stor erfarenhet av affärsutveckling.

Hemlig köpeskilling

Parterna har bestämt att hålla köpeskillingen hemlig.

LRF Konsult har totalt cirka 1 400 anställda och 130 kontor runt om i landet. Huvudkontoret finns i Stockholm..


https://sv.wikipedia.org/wiki/Lantbrukarnas_riksf%C3%B6rbund


LRF äger sju dotterbolag:

LRF Media ger bland annat ut veckotidningen Land, som med en upplaga på 229 000 är en av Sveriges största veckotidningar.

2013 sålde LRF Media ut tre titlar till Aller media. 2016 beslutade ledningen att sälja LantlivLantliv Mat & VinGods & GårdarAllt om Vin samt Hembakat. Totalt nio titlar såldes till Bonnierkoncernen som ett steg i att lägga fokus på branschpresstidningarna LandLand Lantbruk med SkogslandLantmannen och ATL[4][5]

BOKSLUT LRF 2017

LRF Medias resultat före skatt hamnade på 22,5 miljoner kronor 2017. Vinstmarginalen hamnade på 7,8 procent vilket är den högsta sedan år 2010.

Vi har haft en hög innovationstakt, och det ska vi fortsätta att ha. Det är ingen hemlighet att vi, precis som de flesta andra mediehus, ser att vi över tid tappar på vår kärnaffär. Vi möter det genom att satsa på nya varumärken och kringaffärer, det är så vi får landet att växa samtidigt som vi växer själva, säger Pontus Haraldsson, CFO på LRF Media.

LRF Medias lotteri Landlotten levererade ett plusresultat två år efter starten. En miljon kronor delades ut till ägarna.

Till LRF Medias varumärken hör Land, land Lantbruk och ATL.

Under året lanserade man varumärkena Grönt Väder, Jobb & Karriär och Agfo Agfo hemsida Framtidens mat Dessutom köpte man upp branschsajten Ehandel.se ---------- Ehandel.se Allabolag och köpte 40 procent av Skira Vi hjälper dig med spannmålshandeln----------- Skira Dataprogramering spannmål


Inkomster vinst från alla bolag som LRF är ägare till gav vinst med cirka 60 miljoner och det kom allt från LRF Konsult .

Vilken vinst blir det 2018 när inte LRF Konsult finns kvar med bara 25% = 15 miljoner . Så arbetar LRF .


Katarina Klingspor, VD LRF Konsult Berättar om framtiden med Altor. 2018-03.24


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hakuna Mat Äta insekter Hakuna Mat AB insekter Allabolag

WWW.oilpress.com

Oil press from Skeppsta Maskin AB, Made in Sweden

Technical details:    

Oil Press: Fattig Bonddräng sjunger Bengt Jonsson med flera på youtubeGPS Lantbruk Olika modeller  Guidning Surfplatta Autostyrning

Prislista GPS

Skeppsta Maskin AB
Täby Skeppsta 336
705 94 Örebro
SWEDEN

Tel o Fax 
019 228005  sales@oilpress.com      MobiHälsning Bengt Jonssonl och SMS:     073 1542941 , Skype  : oilpress